Moment ...
Shade

Agentka.cz Blog 20 milionů dotazů na práci v zemi, kde žije 10 milionů lidí? 

 

Zadejte svoji profesi a město, např. asistentka praha nebo obchodník brno
Shade

Hledáte práci?

Aktuální nabídka práce v ČR


Sháníte zaměstnance?

Až podezřele snadný způsob, jak najít nové zaměstnance...


20 milionů dotazů na práci v zemi, kde žije 10 milionů lidí?

Agentka - 02.01.2011

S doznívající ekonomickou krizí rostl v minulém roce apetit lidí po novém zaměstnání. Zatímco v roce 2009 bylo jen na pracovním portále Agentka.cz zadáno přes 11 milionů dotazů na práci, v roce 2010 to bylo bez mála dvakrát tolik (21 milionů dotazů)!

"S trochou nadsázky se dá říci, že každý občan ČR se loni dvakrát mrknul na internet, jestli by pro něj nebylo k mání lepší místo," glosuje situaci na trhu práce v roce 2010 Petr Král, ředitel pracovního portálu Agentka.cz

Platy jsou přitom v meziročním srovnání víceméně stabilní, nejčastěji firmy nabízejí hrubou nástupní mzdu 20 tisíc korun. Výše nabízených platů v jednotlivých profesích jsou k dispozici na následující stránce: http://www.agentka.cz/cz/platy

Dostali jste můj životopis?

I v roce 2010 si lidé stěžovali na mnohdy velmi slabou odezvu zaměstnavatelů. Poté, co odeslali svůj životopis, čekali na odpověď i několik týdnů. V nemalé míře se bohužel nedočkali vůbec.

"S tak velkou poptávkou po novém zaměstnání, s jakou se některé firmy mohly setkat je pochopitelné, že odpovědět všem zájemcům byl mnohdy nadlidský úkon," zastává se zaměstnavatelů Petr Král. "Není tedy překvapením, že personalisté patřili a do budoucna budou patřit k perspektivním a dobře placeným profesím," dodává Král.

 

Další články z Agentčina Blogu »