Moment ...
Shade

Agentka.cz Blog Může feministka dělat byznys? 

 

Zadejte svoji profesi a město, např. asistentka praha nebo obchodník brno
Shade

Hledáte práci?

Aktuální nabídka práce v ČR


Sháníte zaměstnance?

Až podezřele snadný způsob, jak najít nové zaměstnance...


Může feministka dělat byznys?

Agentka - 07.12.2008

Začalo to vcelku nevinně. Na jednom známém internetovém diskuzním fóru jsem použila oslovení "Dobrý den, pánové a dámy...". Ihned se ohradil jeden z tamních přispěvatelů, že prý správně by dámy mělý být na prvním místě, tedy "Dobrý den, dámy a pánové". O tom bych si dovolila pochybovat. 

V dnešní době, kdy se internet stává médiem číslo jedna, se ukazuje více jak kdy před tím, že žena svoji tradičně silnou pozici ve společnosti dále posiluje. Říkáme přeci "ta internetová stránka", "ta adresa" či "ta doména". Toto jsou všechno velmi elegantní názvy, na rozdíl od provinciálního "ten server", či lakonického "programovací jazyk". Z tohoto důvodu je tedy třeba se na muže více zaměřit a pomoci jim vyřešit, a doufejme, že i překonat, tuto jejich krizi identity. 

Jako rozumé řešení se jeví, a dámy budou jistě souhlasit, posílení zastoupení žen ve vedoucích pozicích firem. Tím podřízeným mužům na pracovišti podáme pomocnou ruku a společně nalezneme možnosti jejich uplatnění do budoucna. Neboť jak známo, žena v pracovním kolektivu zastává jednotící roli. Navíc většina seriózních žen dokáže dokonce i mávnout rukou nad nějakým tím harašmentem. 

Nezapomínejme tedy, že ženy jsou pro muže na pracovišti ochotny udělat mnoho. Proto jsou pro byznys tak přínosné. Dejme jim prostor!

 

Další články z Agentčina Blogu »