Moment ...
Shade

Agentka.cz Blog Jak jsme přidávali kraje 

 

Zadejte svoji profesi a město, např. asistentka praha nebo obchodník brno
Shade

Hledáte práci?

Aktuální nabídka práce v ČR


Sháníte zaměstnance?

Až podezřele snadný způsob, jak najít nové zaměstnance...


Jak jsme přidávali kraje

Agentka - 16.03.2009

Minulý týden jsme na pracovní portál Agentka.cz přidali možnost hledat nabídky práce v jednotlivých krajích v ČR.

Na první pohled se může zdát, že se jednalo o jednoduchou úpravu. Jaké ale bylo naše překvapení, když jsme se na to vrhli. Pravda, přidání filtru na stránky bylo snadné. Aby ale tento filtr fungoval, je nutné mít správná data u každé nabídky práce. Z počátku to vypadalo na jednoduché využití služby Google Maps (které již stejně využíváme) a vybrání správného záznamu z výsledku, který nám vrací Google GEO coder. Bohužel, jsme zjistili, že Google nevrací kraje konzistentně - někdy kraj ve výsledku je a někdy ne a nám se nepodařilo zjistit, jaký mechanizmus se za tím skrývá. Pokud někdo z vás ví, jak se to dá ovlivnit, napište Agentce.

Museli jsme tedy sáhnout po jiném řešení a zde začíná ta správná legrace. Ze stránek České pošty jsme si stáhli seznam PSČ, ale v těchto datech jsou bohužel pouze města a okresy, kam dané PSČ patří. My ale potřebujeme kraje, takže po dalším hledání na Internetu jsme si stáhli data z Českého statistického úřadu se seznamem měst, kde je uvedeno, do kterého okresu a kraje dané město patří. Pak už jenom stačilo spojit data z České pošty a statistického úřadu pomocí okresů a data, kde se dané PSČ namapuje na kraj, byla na světě.

Mapovaní pomocí PSČ funguje vcelku dobře, ale 100%-ní to není. Přibližně u 0.5% nabídek práce jsme nebyli schopni kraj správně identifikovat (např. protože jsme nenašli PSČ, nebo zadané PSČ a město nesouhlasí).

Takže si užívejte hledaní práce v krajích. Na výběr máte tyto:

Další články z Agentčina Blogu »